کتاب «پل ریکور، روایت و اخلاق» نوشته دکتر ابوالفضل توکلی شاندیز توسط نشر بوی کاغذ روانه بازار نشر شد.
آثار گوناگونی از پل ریکور و همچنین درباره او به فارسی ترجمه و تألیف شده است و از این رو، نام و آرای او برای فارسیزبانان و علاقهمندان حوزههای اندیشه و نظریه ادبی آشناست. پل ریکور (۱۹۱۳-۲۰۰۵) را میتوان یکی از برجستهترین فیلسوفان قارهای معاصر و یکی از جامعالاطرافترین متفکران قرن بیستم به شمار آورد. او در طی مدت حیات فکری طولانی خویش که نزدیک به شش دهه بهطول انجامید، در حوزههایی بسیار گوناگون از اگزیستانسیالیسم و پدیدارشناسی گرفته تا هرمنوتیک، روانکاوی، نظریه ادبی، نظریه سیاسی و غیره آثاری برجسته پدید آورد. با این حال ناگزیر باید اذعان داشت که نام پل ریکور در سایه نامهای جذابتر و پرهیاهوتر فلسفه معاصر قرار گرفته است و این مسئله نه فقط در ایران بلکه در سطح جهان هم تاحدودی صدق میکند.
این کتاب در پی بررسی آرای ریکور در زمینه اخلاق و روایت و نسبت میان این دو است. اهمیت این مسئله از آنجا روشن میشود که بنا به برخی دیدگاهها، هم وجود و هم فهم آدمی با روایت گره خورده است تا جایی که به سیاق معروف این ادعا مطرح شده است که «انسان حیوانی داستانگو [روایتگر] است». اهمیت روایت در ساختار فهم و وجود آدمی از یکسو و اهمیت موضوع اخلاق و مبانی آن برای انسان از سوی دیگر، پرسشهایی از این دست را پیش میکشد که نسبت اخلاق و روایت چیست؟ آیا روایت میتواند یاریرسان اخلاق باشد و اگر آری، چگونه؟ به عبارت دیگر آیا اساساً میتوان از اخلاق روایت سخن به میان آورد؟ و در این صورت این نحله اخلاقی بر کدام مبانی استوار است؟
کتاب با دارا بودن کتابشناسی، واژهنامه و نمایۀ موضوعی و چهار فصل در ۲۲۴ صفحه به قیمت چهل هزار تومان در شمارگان ۵۰۰ نسخه منتشر شده است.
اطلاعات بیشتر دربارۀ این کتاب را در اینجا بخوانید.