کتاب عطر لیموهای سیسیل نوشته لوئیجی پیرآندللو با ترجمه محمد حسین رمضان کیایی منتشر شده است. لوئیجی پیراندللو، نمایشنامهنویس و رماننویس ایتالیایی و برندهٔ جایزه نوبل ادبیات سال ۱۹۳۴ است. وی از نویسندگان معروف قرن بیستم ایتالیا به شمار میرود. او با توجه به علاقهای که نسبت به درونیات افراد داشت، شخصیت نقشهای داستانیاش را بیشتر با قرار دادن آنها در موقعیتهای خیالی کاوش میکرد تا شرایط واقعی. امروزه پیراندللو بهعنوان یکی از تأثیرگذارترین نمایشنامهنویسان قرن بیستم شناخته میشود. کتاب حاضر مجموعهای از نمایشنامههای تکپردهای این نویسنده شهیر است
.
موضوع کتاب عطر لیموهای سیسیل چیست؟
ریشه اصلی این اثر به سال ۱۸۹۲ برمیگردد. در سال ۱۸۹۷ قصهای با همین موضوع با عنوان ترس نوشته شد. اثر حاضر برای اولین بار در سال ۱۹۲۶ در میلان منتشر شد. هسته اصلی قصه گذری است روانشناسانه بر احساسات متضاد سه شخصیت داستان. جولیا زنی است با سری پرشور، شوهرش آندرا مردی است فاقد احساسات مجذوبکننده و در نهایت، آنتونیو مردی است ترسو و بدون هر گونه ارادهای مصمم. بیم از این که نکند آندرا به احساس این دو نسبت به هم پی برده باشد، فشار روزافزونی بر هر دو وارد کرده است.سرانجام هر دو در دامی گرفتار میآیند که انتقام شوهر جولیا بر سر راه آنها نهاده است…
درباره نویسنده
لوئیجی پیراندللو شاعر، رماننویس، نمایشنامهنویس و داستانپرداز شهیر ایتالیایی در ۲۹ ژوئن سال ۱۸۶۷ میلادی در جنوب ایتالیا متولد شد. او ابتدا در دانشکده ادبیات پالرمو ثبتنام کرد، اما دیری نپایید که آنجا را ترک گفت و وارد دانشگاه رم شد تا در رشته ادبیات در آن دانشگاه به تحصیبل بپردازد. اما به دلیل اختلافی که با رئیس دانشکده ادبیات پیدا کرد از تحصیل در دانشگاه رم انصراف داد و به دانشگاه بن در آلمان رفت.
او فعالیت ادبیاش را با انتشار مجموعه شعری آغاز کرد که از عنوانی متضاد برخوردار بود: شادی غمبار. در سال ۱۸۹۲ تصمیم گرفت خود را وقف ادبیات کند و با مقرری ماهیانهای که پدرش برای او تعیین کرد در شهر رم ساکن شد. در فضای ادبی رم با لوییجی کاپوانا که چهرهای بهنام بود آشنا شد و هم او بود که پیراندللو را تشویق کرد تا وارد حیطه داستانپردازی شود. در سال ۱۹۱۸ جلد اول نقابهای عریان را که مجموعه ای از چند اثر تئاتری بود منتشر ساخت که بسیار مورد توجه قرار گرفت و در سال ۱۹۲۱ شاهکار تئاتریاش یعنی شش شخصیت در جستجوی مؤلف از او چهرهای جهانی در حوزه تئاترساخت. در سال ۱۹۳۴ جایزه نوبل ادبیات به پاسداشت یک عمر فعالیتهای ادبی به او تعلق گرفت. در همان سال به بیماری ذاتالریه سختی مبتلا شد. سرانجام در دسامبر سال ۱۹۳۶ و در پی شدت یافتن بیماری درگذشت.
.
کتاب عطر لیموهای سیسیل مناسب چه کسانی است؟
مطالعه این کتاب را به تمام علاقهمندان به ادبیات نمایشی پیشنهاد میکنیم.
در بخشی از کتاب عطر لیموهای سیسیل میخوانیم:
دآندرآ: نترسین. میبینین که من دارم میخندم… شما نمیدونین که پدرتون علیه پسر شهردار و دادیار فاتزیو شکایت کرده؟
رزینللا: پدر من؟ نه آقا ما هیچ چی نمیدونستیم! پدر من شکایت کرده؟
دآندرآ: بله ایناهاش اینم پروندهاش!
رزینللا: خدای من! خدای من! بهش توجه نکنین آقای قاضی! انگار پدرم دیوونه شده، بیشتر از یک ماهه! بیشتر از یه ساله که دیگه کار نمیکنه. متوجهین. چون اخراجش کردن و انداختنش وسط خیابون، همه سرزنشش میکردن. مثل یه طاعونزده از همه فرار میکرد! آوه، شکایت کرده؟ علیه پسر شهردار شکایت کرده؟
دیوونه شده، دیوونه شده! با این جنگ کثیف و ناعادلانه که همه بر ضد اون پیش گرفتن و با این چیزهایی که بهش نسبت میدَن عقلش رو زایل کردن! خواهش میکنم آقای قاضی: مجبورش کنین شکایتش رو پس بگیره! مجبورش کنین!
دآندرآ: البته، عزیزم! منم همین رو میخوام. به خاطر همین هم خواستم بیاد اینجا. امیدوارم موفق بشم. شما که میدونین: انجام دادن کارهای بد خیلی آسونتر از کارهای خوبه.
رزینللا: چی میگین عالیجناب! حتی برای شما؟
دآندرآ: حتی واسه من. عزیزم، بدی رو هر کسی میتونه در حق دیگری انجام بده اما خوبی رو فقط در حق کسانی میشه انجام داد که بهش نیاز دارن.
رزینللا: و شما فکر میکنین که پدر من بهش احتیاج داره؟
دآندرآ: بهش معتقدم. بهش معتقدم. اما دخترکم این نیاز به خوبی کردن باعث میشه که اغلب کسانی که میخوان به دیگران خوبی کنن مثل دشمن به نظر بیان و به همین خاطر خوبی کردن به دیگران سخت میشه. ملتفتی؟
رزینللا: نه آقا نمیفهمم. ولی شما هر کاری میتونین انجام بدین! سرورم. واسه ما خیری وجود نداره. دیگه آرامشی نداریم تو این شهر.
داندرآ: نمیتونین این شهر رو ترک کنین؟
رزینللا: آخه کجا میتونیم بریم؟ اُه، عالیجناب شما نمیدونین اوضاع چه جوریه!
.
.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.